het TheaterFestival

SERDI

Serdi Faki Alici & Lara Staal / NTGent

data

vr 13.09, 20:30

tickets

za 14.09, 17:00

tickets

Basis: €18 / +65: €16 / -26: €14
Kansentarief: €4

locatie

De Studio

duur

75 min.

taal

Nederlands ★★★★ (Je moet het Nederlands heel goed lezen, begrijpen en spreken)

Info

Uit het juryrapport:
“Serdi Faki Alici toont de driedubbele kracht van theater als collectief therapeutisch ritueel, spiegel van onze gedeelde gemeenschap én kernreactor van de menselijke creativiteit. Hier staat geen slachtoffer. Hier staat een creator”

Ik haat het getal zes.
We waren met zes thuis,
mijn ouders stierven de zesde maand van het jaar
toen ik zes jaar was… 

SERDI  vertelt het verhaal van Serdi. Over hoe iemand die niks heeft, van zijn stem zijn thuis maakt. Als wees, verplaatsend van instelling naar instelling en van school naar jeugddetentie, deed Serdi zichzelf een belofte. Hij leerde zichzelf beatboxen. Hij trainde net zo lang totdat hij het kon. De akoestiek van de isoleercel bleek perfect geschikt voor het verfijnen van zijn techniek. 

SERDI  laat zien hoe iemands stem een wapen kan worden. Hoe een leven zonder wortels, dat dreigt af te glijden, door het disciplineren van de stem, plots weer houvast kreeg. Hoe de kracht van klank en compositie het eindelijk mogelijk maakte met anderen te communiceren.

De voorstelling SERDI is niet alleen een reis langs een reeks instellingen, uiteenlopende vormen van maatschappelijk onrecht en geweld, maar ook een plek om een einde te maken aan de eindeloze zoektocht naar liefde en bevestiging.

Theater als een plek om in gesprek te gaan met demonen uit het verleden en spoken uit het heden. Een stem als wapen dat voorgoed afrekent met de behoefte te pleasen.

 

reviews

“Zelden zo'n authentieke voorstelling gezien (...) Serdi vertelt zijn levensverhaal krachtig, overtuigend, met veel humor en een enorme podiumprésence”

—De Morgen

credits

Concept & tekst Serdi Faki Alici, Jamila Channouf, Lara Staal
Spel & muziek Serdi Faki Alici
Regie Lara Staal
Vooronderzoek & coaching Jamila Channouf
Dramaturgisch advies Benoît Vanraes
Spelcoaching Sven Ronsijn
Decorontwerp Grisha Runge
Lichtontwerp Sander Michiels
Productie NTGent
Coproductie Theater Aan Zee