het TheaterFestival

Ook in 2024 richt Het TheaterFestival elf dagen lang de schijnwerpers op het unieke Vlaamse theaterlandschap in haar volle glorie.

Het TheaterFestival is een warme plek waar publiek en professional kunnen genieten van belangwekkende theatergebeurtenissen en de gesprekken daarover. Maar ook inspirerende ontmoetingen en verdiepende debatten, masterclasses en leerrijke workshops.

Een nieuw samengestelde meerstemmige vakjury – met Charlotte De Somviele, Emilie Kabongo, Audrey Leboutte, Liv Laveyne, Dahlia Pessemiers-Benamar, Filip Tielens, Wouter Hillaert & Wim Van Parijs– stelt de juryselectie samen na een jaar lang intensief prospecteren.

Er zijn wel nog zekerheden: het TheaterFestival gaat van start met feestelijke en kritische toespraken: de State of the Union wordt uitgesproken door een kunstenaar met renommée en met de State of the Youth laat jong geweld een nieuw en fris geluid horen.

Het TheaterFestival kijkt ernaar uit om het nieuwe seizoen met één groot theaterfeest in gang te schoppen. Het hart van het festival vind je dit jaar in DE SINGEL.