het TheaterFestival

Roel Verniers Pitch & Prijs

data

vr 06.09, 13:00

tickets

Gratis met reservatie

locatie

Arenberg / BARLOKAL

duur

tot 20:00 met pauzes

taal

Nederlands en Engels

Info

Benieuwd naar ontluikend talent? Maak kennis met de volgende generatie getalenteerde makers.

Het TheaterFestival ondersteunt ontluikende makers via de Roel Verniers Pitch & Prijs. Hiervoor gaan we op zoek naar frisse concepten van beginnende en afgestudeerde podiumkunstenaars uit alle hoeken van het veld: theater, dans, slam, performance, tekst, …

In 2024 worden deze plannen gelezen door een leescommissie, samengesteld uit Lotte Vrancken(detheatermaker), Mulanga Nkolo(MestizoArtsPlatform), Marah Haj Hussein (kunstenaar), Yasmin Holail Mohamed (Amplo) & Nora Mahammed (Het TheaterFestival). 

De genomineerden presenteren hun concept tijdens Het TheaterFestival voor jury en publiek op vrijdag 6 september vanaf 13u. 

De winnaar van de Roel Verniers Prijs 2024 wordt ’s avonds om 19u bekendgemaakt. De winnaar ontvangt o.a. een coproductiebedrag van €10.000 en een plek op Het TheaterFestival 2025 in Gent.

Iedereen is welkom om de presentaties en de prijsuitreiking bij te wonen! 

Roel Verniers was auteur, columnist, theatermens, en ex-coördinator van Het Theaterfestival. Hij stierf op 22 september 2011 op 37-jarige leeftijd aan kanker. Als inspirerende figuur gaf hij jonge makers de moed hun dromen te realiseren. Daarom bedacht Het Theaterfestival in 2012 de Roel Verniers Prijs.