het TheaterFestival

Da Capo

Circus Ronaldo

data

do 12.09, 20:00

tickets

Basis: €20 / +65: €19 / -26: €13
Kansentarief: €4

duur

90 min.

taal

Woordeloze voorstelling

Info

Uit het juryrapport:
“Opnieuw valt de jury voor de uiterst authentieke gedrevenheid waarmee Danny Ronaldo en co. van hun circus steeds weer een existentieel zelfportret maken. Schoon, vrijgevig en hartverwarmend circus van de bovenste plank”

Da Capo is een kroniek van een circusfamilie. Een beeldende, filmische voorstelling van een familiegeschiedenis van liefde, noodzaak, schijnbaar toeval en passie. Van de kleine Adolph die in 1842 op zijn 15 jaar wegliep met een circus tot vandaag, waar de 7de generatie na Adolph haar intrede doet in de piste van Circus Ronaldo. Een verhaal van 180 jaar verwondering. 

Circus Ronaldo verlangt ernaar om dat verhaal te vertellen. De historie van haar familie, van het begin tot in het oneindige. Een universeel verhaal, herkenbaar voor ieder van ons, omdat iedereen nood heeft aan steun en vertrouwen, aan verbondenheid, aan familie.

Mede organisator CC Sint-Niklaas

Deze voorstelling gaat door op locatie. Adres: Dries, 9112 Sint-Niklaas (Sinaai) 

review

Da Capo is een heerlijke rollercoaster om mee te maken. Maar het strafste aan deze trip zijn niet zozeer de acts. Het zijn de blikken, tijdens het voorbijtrekken en performen. Hoe de moeder van Danny en David Ronaldo vanaf de zijlijn alles gadeslaat. Of hoe haar kleinkinderen af en toe naar haar kijken. En hoe iedereen naar haar kijkt als een van haar zonen haar overleden man vertolkt. De manier waarop de ouders hun kinderen met hun ogen vangen als ze dreigen te vallen tijdens een act. In de blikken die ze elkaar toewerpen, dragen de Ronaldo’s elkaar.

—KnackFocus

credits

Concept en regie Danny Ronaldo
Uitvoering Danny Ronaldo, David Ronaldo, Nanosh Ronaldo, Pepijn Ronaldo, Angelo Ronaldo, Adanya Ronaldo, Karel Creemers, Corneel Didier, Rachel Ponsonby, Marie Parrinet, Elisa Cheryl Vizioli, Brechje De Ruysscher, Maria Ronaldo, Frauke Verreyde, Flor Huybens & Niko Heremans
Techniek Flor Huybens, Niko Heremans
Eindregie Frank Van Laecke
Geluidsontwerp David Van Keer, Steven Pringels, Pepijn Ronaldo & Rachel Ponsonby
Zakelijk leider Lesley Verbeeck
Productie Circus Ronaldo
Coproductie hetpaleis (Antwerpen), Theater op de Markt – Dommelhof (Pelt), Théatre Firmin Gémier / La Piscine – Pôle national des arts du cirque (Châtenay-Malabry), Latitude 50 – pôle des arts du cirque et de la rue (Marchin)
Met de steun van De Warande (Turnhout), 30 CC Cultuurcentrum Leuven, Gemeenschapscentrum ’t Blikveld (Bonheiden), Tax Shelter en de Vlaamse Gemeenschap
Contact en spreiding Frans Brood Productions