het TheaterFestival

Gruis / Aan de twijfel

Jesse Vandamme / NTGent & Werktoneel

data

di 10.09, 20:30

tickets

wo 11.09, 20:30

tickets

Basis: €22 / +65: €20 / -26: €18
Kansentarief: €4

locatie

c o r s o

duur

105 min.

taal

Nederlands ★★★★ (Je moet het Nederlands heel goed lezen, begrijpen en spreken)

Info

Uit het juryrapport:
“Soms komt alles op scène zo mooi bijeen dat het theater zelf de grauwheid kleur geeft: het ingenieuze beeld, het klankdecor, de intelligente regie én het voortreffelijke spel van alle vier de spelers"

In Gruis / Aan de twijfel droomt Sita ervan een kinderboek te schrijven, met in de hoofdrol Beertje Bombazijn. Maar veel meer dan enkele korte versjes pent ze niet neer. Beslommeringen in het leven van haar dochter Parel en haar man Clemens houden haar weg van de typemachine. Ze verdrinkt in de stemmen van haar bonte buurtbewoners, haar eigen gedachten, en de radio die onophoudelijk blijft spelen op de achtergrond.

Na Solipsists (2022) zet het Werktoneel, dat zijn KASK-alumni Jesse Vandamme, Louise Bergez, Lucas Van der Vegt, Joeri Happel en Lucie Plasschaert, hun onderzoek naar menselijk isolement voort. Waar bij Solipsists  het individuele bewustzijn in zijn verregaande subjectiviteit primeerde, heet het jonge, hypergetalenteerde theatercollectief ons nu welkom in het nihilistische universum van auteur Willem Frederik Hermans, bevolkt met figuren die samen zin proberen te geven aan de dagelijkse banaliteit, aan de werkelijkheid die een nauwelijks te vatten chaos geworden is.

 

reviews

“Jesse Vandamme en Werktoneel grijpen WF Hermans briljant bij de lurven”

—De Morgen

credits

Spel & creatie: Louise Bergez, Joeri Happel, Lucie Plasschaert, Lucas Van der Vegt
Regie & concept: Jesse Vandamme
Dramaturgie: Kaatje De Geest
Decor- & kostuumontwerp: Chloé Wasselin-Dandre
Lichtontwerp: Dennis Diels
Geluidsontwerp & muziek: Laurens Mannaerts
Advies: Laurens Aneca
Productie: NTGent