het TheaterFestival

Desire

Louis Janssens

dates

ma 10.09, 20:30

billets

me 11.09, 20:30

billets

Tarif de base: €20 / +65: €18 / -26: €16
Kansentarief: €4

lieu

Monty

durée

50 min.

langue

Néerlandais ★★★★ (Vous devez lire, comprendre et parler très bien le néerlandais)

Info

Uit het juryrapport:
“Desire is een must-see: ontroerend, inspirerend en een krachtig gebaar van aanvaarding en verbondenheid”

Desire speelt zich af in de overgang van nacht naar dag, van donker naar licht. Het moment waarop de mogelijkheden zichtbaar worden. Welke gedachten en twijfels spelen er tijdens dit zogenoemde ‘blauwe uur’? De voorstelling bevindt zich precies op dat ogenblik van onvervulde verlangens, en de drang om blijvend te kunnen beginnen, zonder te eindigen of ergens aan te komen. 

Met een nieuw geschreven tekst als vertrekpunt, staat Louis Janssens samen met drie spelers op scène. Vier eenzame zielen nemen ons mee in hun persoonlijke gedachten, twijfels, angsten en verlangens. Ze delen wat ze normaal niet aan elkaar durven tonen. In Desire doen ze dat wel, om zo te ontdekken dat ze daarin eigenlijk nogal op elkaar lijken. Biografische ervaringen worden verweven met snapshots over universele vormen van liefde, de geschiedenis van de gaybar en de energie van vriendschap. Ze praten, stamelen, zingen en bewegen rusteloos over de lege scène. 

Desire is zo een beweeglijke voorstelling over het verlangen om iets mee te maken. Om geliefd te worden, om aangeraakt te worden. Het universele verlangen naar verbinding wordt op een speelse en persoonlijke manier voelbaar gemaakt. Het publiek wordt meegenomen in een herkenbare en intieme gedachtenwereld. 

Na de solovoorstelling Serenade (geselecteerd voor #nieuwjong van Het TheaterFestival 2021) en het duet Analoog met Willem de Wolf (De Hoe), maakt Louis Janssens nu met een groep jonge queer spelers de voorstelling Desire. Het is een volgende stap in het creëren van voorstellingen die zowel een poëtische en intieme, als vreugdevolle en speelse wereld weten te verbeelden.

 

review

“In de wonderschone voorstelling Desire hunkeren vier mensen ernaar gezien te worden.”

—NRC

“Desire is met minimale middelen een innemende ode aan de vitaliteit.”

—De Standaard

credits

van/met: Louis Janssens
spelers: Mourad Baaiz, Mick Galliot Fabré en Joshua Smits
eindregie: Peter Seynaeve
licht & techniek: Eva Dermul en Lies Van Loock
productieleiding: Ruth Sarens
productie: vzw Louis
met steun van: Monty, C-mine, CAMPO, De Brakke Grond, Theaterfestival Boulevard en de Vlaamse Overheid
met dank aan: Kaaitheater, Simon Baetens, Tim Taveirne, Elsemieke Scholte en Willem de Wolf